Meer Aandacht

Meer Aandacht voor Mezelf


Eendaagse Training 


Als je meer aandacht wilt geven aan wat je lichaam je wil vertellen .





Meld je aan

Bouw jij tijd in om gewoon eens na te gaan hoe het met je gaat?

Of ren je jezelf voorbij en gaan anderen of andere prioriteiten vaak voor?

Luister jij naar wat je lichaam nodig heeft?

Ben jij je bewust van de invloed van je ademhaling op je stressniveau?

Weet jij wat je lichaamsbouw over je zegt?

Merk jij hoe je onbewust aan het communiceren bent?

Geef jij duidelijk je grenzen aan?

Weet je zelf waar je grenzen liggen?


De training Meer Aandacht voor Mezelf is voor vrouwen die:

  • beter naar de signalen van hun lichaam willen luisteren
  • makkelijk(er) in het leven willen staan
  • graag meer rust en plezier in hun leven hebben
  • zo nodig beter voor zichzelf op willen komen!


Een dag aandacht voor jezelf

Om na te gaan: 


Hoe voel je je eigenlijk?

Neem je je lichaamssignalen wel serieus of merk je ze niet eens op?

Let je wel eens op je houding of ademhaling?

Neem je de tijd om in jezelf rust te ervaren?

Hoe behoud je je vitaliteit?

Hoe ga je om met je eigen grenzen?

Hoe kun je je lichaam vóór je laten werken?


Meld je aan
 Een dag:
  • In een kleine groep met gelijkgestemde vrouwen
  • Met inzichten vanuit de psychologie en lichaamswerk 
  • Waarin je praktische handvaten krijgt
  • Met verrassende oefeningen 
  • Om meer inzicht te krijgen in je lichaamssignalen 
  • Om te ervaren hoe je je onderbewuste bewust kunt maken
  • Om beter te luisteren naar jezelf
  • Om jezelf beter te leren kennen
  • Waarin je leert beter met drukte of stress om te gaan
  • In vertrouwen 
  • Met veel plezier!

Deze training wordt een aantal keer per jaar gegeven en is speciaal bedoeld voor vrouwen. De training kost  € 170 inclusief btw.

De training gaat door bij 5 tot 12 aanmeldingen. Bij meer aanmeldingen kom je op een wachtlijst  en  wordt een nieuwe datum gepland.



Locatie: Weteringpad 7 in Soest


Nieuwe data worden nog ingepland. Laat vooral weten als je hier interesse in hebt.



Reacties deelnemers:

- De training gaf veel handvatten

- Ik zou de training aanraden!

- Ik wist niet dat ik zoveel kon voelen

- Goede training!

- Wat een mooie training!

- Wat bijzonder dat een lichaam zoveel zegt

- Wow, dit is echt heel mooi om mee te maken

- Dank voor het aanreiken en laagdrempelig maken van deze waardevolle informatie.

Ik meld me aan!

Blog

door Marielle Boersen 30 mrt, 2024
De afgelopen maanden heb ik de basis- en vervolgopleiding EMDR gevolgd en inmiddels ben ik begonnen met het toepassen hiervan op cliënten. Wat een fantastische methode! De spanningen die bepaalde traumatische ervaringen automatisch met zich meebrachten, verdwijnen soms al binnen minder dan een half uur! Cliënten kijken me verbijsterd aan als ze moeten constateren dat de spanning die ze eerst nog een acht gaven op een schaal van 10 een paar minuten later verdwenen is. 'Ik voel het niet meer!' Een client liet na afloop zijn tranen lopen en verzuchtte dat dit blije tranen waren. Hij had al zolang met een beladen herinnering gezeten en ineens was de spanning weg. Ook het installeren van hulpbronnen, het via een EMDR methode benadrukken van positieve eigenschappen en ervaringen, heb ik nu al een aantal maal toegepast om het zelfvertrouwen van cliënten in bepaalde situaties te vergroten. Ook die resultaten zijn tot nu toe veelbelovend. EMDR, oftewel Eye Movement Desensitization Reprocessing is een therapievorm waarbij de emotionele lading bij een heftige herinnering vermindert. Het meest bekend is het van de vingerbewegingen die je met je ogen moet volgen. Er zijn echter ook andere methoden zoals de butterfly hug, het tikken op je knieën of het werken met geluiden. EMDR is een beproefde methode voor de behandeling van PTSS (Post Traumatisch Stress Syndroom). Het wordt alom erkend en door vele psychologen toegepast. Toch is het nog een raadsel waarom het werkt. Het vermoeden is dat het te maken heeft met het werkgeheugen dat extra belast wordt door de afleidende vingerbewegingen (of andere stimuli). Ook de bilaterale stimulatie wordt genoemd als mogelijk oorzaak. Zowel je linker- als rechterhersenhelft wordt betrokken als je je ogen een aantal malen, op aangeven van de therapeut, van uiterst links naar uiterst rechts beweegt en weer terug. EMDR wordt dan vergeleken met de REM slaap waarin je ogen ook heen en weer gaan en je vermoedelijk de ervaringen van overdag verwerkt. Wat het ook is, het is geweldig om te ervaren hoe blij mijn cliënten ermee zijn. Ik ga hier mee door!
13 dec, 2023
Een van de mooiste oefeningen in mijn praktijk is die waarin ik een client begeleid met aandacht naar binnen te gaan en te benoemen wat die voelt. Dat wat opgeslagen ligt in het lichaam, mag gezien worden, wil gezien worden, wil erkend worden. Door te benoemen wat je voelt aan lichaamssensaties kan er heling ontstaan. Eugene Gendlin noemde deze lichaamssensaties felt sense. Gendlin is de grondlegger van focussing, de techniek voor het luisteren naar (de wijsheid van) je lichaam. Hij ontdekte dat de felt sense de variabele was die er het meest voor zorgde dat een therapie succesvol was. Zo'n lichaamssensatie kan de kleinste trilling of hapering zijn. Door hier met je aandacht en adembeweging naartoe te gaan, kunnen blokkades opgelost worden. Deze kleine sensaties kunnen ook als richtingsaanwijzer dienen voor je leven. Ze geven aan wat goed voor je voelt en wat niet. Emoties komen en gaan. In het beroemde gedicht van Rumi (1207-1273) zijn in de herberg alle emoties welkom. Ook de zogeheten negatieve emoties hebben je iets te brengen en mogen doorleefd worden. Volgens Jill Bolte Taylor, neurowetenschapper, zijn emoties chemisch gezien na 90 seconden weer uit ons lichaam verdwenen. Emoties die niet erkend worden, blijven echter vastzitten. Als je niet mag huilen, zitten de tranen nog in je. Als je niet boos mag zijn, zit de woede nog in je. Door deze emoties alsnog te doorvoelen, de pijn aan te kijken, kunnen ze verdwijnen en word je geheeld. Het geven van woorden aan de kleinste sensaties kan leiden tot 'rare' gesprekken. Zo kunnen cliënten het hebben over een kleerhanger in hun schouders, kauwgom in hun vezels, een stoeptegel op het hart. Dit is symboliek voor het gevoel dat iemand mogelijk al tijden heeft, maar waar nooit aandacht voor was. Wat vaak gebeurt, is dat dit gevoel verandert, zachter wordt of verdwijnt. Zo kan een grote, zwarte en zware kei in je borstkast lichter van kleur worden, een zachtere structuur krijgen, van temperatuur veranderen, verschuiven van plek en kleiner worden. Zo kunnen er ineens tranen over je wangen stromen waarvan je niet wist dat je ze in je had. Je lichaam kan gaan trillen, koud worden of juist heel warm, terwijl het alsnog verwerkt wat vastzat. Het resultaat van dit proces van interoceptie, het naar binnen gaan met je aandacht, het benoemen van de felt sense, is steevast een rustiger gevoel en meer verbondenheid met jezelf. Mocht je interesse hebben, ik begeleid je graag bij een reis naar je binnenwereld. Bekijk ook even dit filmpje van Peter Levine over felt sense .
door Mariëlle Boersen 16 okt, 2023
Tussen twee afspraken, voor of na je mail of een telefoontje, dat zijn cruciale momenten. De momenten dat je van activiteit wisselt, kun je heel goed gebruiken om eens bij jezelf te checken hoe het nu eigenlijk met je gaat. Wat heb je nodig? Misschien heb je verkrampt gezeten en is het tijd voor een rek- en strekoefening. Of merk je nu pas dat je al uren niets gedronken hebt. Mogelijk heb je te lang naar je beeldscherm getuurd, heb je droge ogen of komt er een hoofdpijn opzetten. Zodra je merkt dat je iets nodig hebt, kun je hier iets aan doen. Zo lang we nog niet continu bewust zijn van ons fysieke welbevinden kunnen we gebruik maken van dit soort wisselmomenten. Het grappige op mijn werkplek is dat ik bij het koffiezetapparaat vaak nog een reminder krijg, bijvoorbeeld na een intensief gesprek met een cliënt: 'Leeg de opvangschaal en het afvalbakje', of 'Vul water bij'. In plaats van te vloeken dat ik niet meteen mijn koffie krijg, zie ik er nu de humor van in. Ja, even tijd maken voor mezelf en wat ik nodig heb. Inchecken en onthaasten.
Share by: